Videoproduktion

Hvad er videoproduktion?

Den færdige video skal gerne fremstå som et sammenhængende hele. Inden man når dertil, er der gået meget arbejde med at nå det mål. Inden den færdige video er en realitet, er der optaget meget mere film, end der er brug for. Desuden er nogle scenarier taget om adskillige gange, ligesom omgivelserne er filmet flere gange.

Alt i alt står fotografen med adskillige minutters optagelser, der skal beskæres og redigeres, før det endelige produkt er færdigt. 

Hvilke processer består en videoproduktion af?

Allerede inden selve optagelserne sættes i gang, ligger der et stort forarbejde i at planlægge dem. Det gælder både i forhold til indholdet og locations. Hvad skal der vises på videoen, og hvor skal den optages? Skal optagelserne foregå ude i det fri, er der også en faktor som vejret.

Læs mere om den erfarne videograf her

Videopræsentation af virksomhed – jeres ansigt udadtil

Den proces, der skal forvandle store mængder af råfilm til den endelige video, er ret omfattende. Den består groft sagt af disse del-processer:

  • Mange optagelser
  • Beskæringer
  • Redigeringer
  • Evt. tekstning
  • Evt. speak
  • Grafisk tilretning
  • Finpudsning

En video kræver et omfattende efterarbejde

Der skal arbejdes med både billeder, lys og lyd for at den endelige video fremstår ensartet og med naturligt glidende overgange. Derfor ligger der altid et omfattende efterarbejde i en videoproduktion. 

Det kræver stor håndværksmæssig viden og ekspertise, ligesom der skal anvendes det bedste professionelle udstyr. Der bruges også ret meget tid på den omfattende proces.

Til gengæld kan du forvente et sublimt resultat, når du hyrer en professionel fotograf til at skabe lige den video, som du kunne tænke dig. 

Skal du have lavet en video – enten i forbindelse med et privat arrangement eller til erhvervsmæssig brug, så anbefales du altid at overlade den opgave til en professionel. Så kan du være sikker på, at resultatet bliver af meget høj kvalitet. Det kan på alle måder godt betale sig.