Hvad definerer en god video? Der bliver produceret et hav af videoer hver dag verden over. Det er både private og professionelle, der laver de mange videoer. Nogle bruges til helt private formål – som at sende en video af juniors første vaklende skridt til mormor. Andre bruges topprofessionelt på mange forskellige måder.

Det, der definerer den gode video, er, at den er nærværende og lavet i en teknisk set god kvalitet. Det moderne menneske er meget forvænt med hensyn til videoer, for mange af os ser flere af dem hver dag.

Hvad gør, at en video er god?

De helt private små videoer har en meget stor værdi for modtageren. Her tæller de tekniske perfektioner slet ikke. Mormor har afgjort sit fokus på juniors pragt-præstationer.

Men når det kommer til den professionelle video, så er både indhold og teknisk kvalitet vigtige dele af den samlede pakke. Her er nogle vigtige punkter i forhold til den gode video:

  • Det tekniske skal være i orden
  • Vær bevidst om din målgruppe
  • Budskabet i videoen skal være tydeligt
  • Videoen skal vække følelser
  • Der skal fortælles en historie, som seeren kan relatere til
  • Omgivelserne spiller også en væsentlig rolle

Uanset, hvad formålet med videoen er, så skal det være tydeligt. Du har ikke ret mange sekunder til at gøre det tydeligt for seeren, hvad du vil med videoen. Derfor spiller hvert sekund en rolle.

Videoen skal skille sig ud fra mængden

Den store mængde af daglige videoer gør, at der efterhånden skal noget helt særligt til for at den enkelte video kan skille sig ud fra denne mængde.

Det kan gøres på forskellige måder, og det kan godt være, at det skal være noget temmelig kreativt, der skal til. Det kan for eksempel være en skæv vinkel. En sort/hvid-optagelse eller noget helt andet overraskende kan være det, der skal til, for at netop din video skiller sig ud. Tag gerne chancer – uden at det kammer over, for så fremstår videoen måske useriøs.

Overlad altid den professionelle video-optagelse til en dygtig fotograf.